ItalienSe Rom på 3 dage - Dag 1

Colosseum, Rom
Colosseum, Rom, oktober 2009.

Dag 1 gik turen til:

OBS: Klik på billederne eller her for at se dem i en større udgave.

OBS: Hent vores guide i PDF-format: Se Rom på 3 dage.

Turen dag 1 beskrives mere detaljeret i det følgende:


Peterskirken, Rom, oktober 2009.

1.1. Basilica di San Pietro (N41º 54.153' E012º 27.384')

På Peterspladsen findes den storslåede Peterskirke. Den fantastiske plads med den flotte kolonnade af Gian Lorenzo Bernini er en fantastisk indramning af den katolske Moderkirke. Når man går ind i Peterskirken, bliver man overvældet af størrelsen og ikke mindst skønheden af verdens største kirke, der dækker ca. 22.000 m². Bygningen er 136 meter høj og kuplen blev designet af Michelangelo. Det er muligt at komme op i kuplen og nyde den fantastiske udsigt over Rom og pladsen nedenfor, når man har kravlet de 330 trin op. Kommer man tidligt om morgenen vil et besøg på de fantastiske Vatikanmuseer være en oplevelse for livet, men det kræver mange timer. Her finder man blandt andet det Sixtinske Kapel med Dommedagsvæggen og det flotte loft af lavet af Michelangelo.

Castel Sant'Angelo, Rom
Castel Sant'Angelo, Rom, oktober 2009.

1.2. Castel Sant'Angelo (N41º 54.153' E012º 28.014')

Fra Peterskirken går man ad Via della Conciliazione for at komme til Castel Sant'Angelo. Dette unikke monument rummer Nationalmuseet, hvor man ud over freskoer og møbler fra de pavelige lejligheder også kan beundre en vigtig samling af gamle våben. Mange kender nok Castel Sant'Angelo fra operaen Tosca. Det var nemlig fra terrassen med udsigt over Roms hjerte at Tosca kastede sig selv ned i Puccinis opera af samme navn. Ny krydser vi floden Tiberen og begiver os over på den anden side.


Piazza Navona, "Roms dagligstue", oktober 2009.

1.3. Piazza Navona (N41º 53.937' E012º 28.385')

Piazza Navona er ”Roms dagligstue”, den smukke plads er bygget oven på kejser Domitians stadion, hvis ruiner stadig kan beundres udenfor pladsen. Kirken midt på pladsen er Sant'Agnese in Agone, som er tegnet af den store arkitekt Francesco Borromini. Han var stor konkurrent til Roms arkitekturmester Bernini, og kirken er et fornemt eksempel på Romersk barok. På Piazza Navona er der tre fontæner: Fontana del Moro, Nettuno Fontænen og i midten af pladsen finder man Berninis storslåede Flodernes Fontæne. Fire statuer forestiller Nilen, Ganges, Donau og Rio de la Plata, fire floder der skal symboli-sere de fire verdenshjørner. Per tradition har man stort julemarked på pladsen fra december og frem til Hellig Tre Konger, hvor der sælges slik og legetøj.


Pantheon, Rom, oktober 2009.

1.4. Pantheon (N41º 53.944' E012º 28.602')

Pantheon er et imponerende eksempel på det antikke Roms arkitektur. Rummet er stort og cylinderformet med samme højde og bredde. Pantheon er dækket af en fantastisk kuppel med et flot hul i toppen der fungerer som et solur. Inde i kirken finder man gravene af den italienske kongefamilie og ikke mindst den verdensberømte maler Rafaels grav, hvor hans beundrere stadig den dag i dag lægger roser ved graven. Også et lille dansk spor er der i kirken. Thorvaldsen lavede en buste af kardinal Consalvi, som findes inde i kirken.


Den spanske Trappe, Rom, oktober 2009.

1.5. Piazza di Spagna og Den spanske Trappe (N41º 54.349' E012º 28.938')

Den spanske trappe og pladsen omkring er også et fantastisk sted. Den berømte trappe blev lavet af Francesco De Sanctis. Man finder også den berømte båd-fontæne, La Barcaccia, designet i 1629 af Pietro Bernini og hans søn Gian Lorenzo, der senere blev Roms mest fornemme arkitekt. For enden af trappen ligger kirken Trinità dei Monti, og går man op til toppen og vil venstre kommer man til Roms lunge, Borghese Parken. Herfra er der en storslået udsigt over Piazza del Popolo og over Peterskirken i det fjerne.


Fontænen La Barcaccia ved Den spanske Trappe, Rom, oktober 2009.

1.6. Villa Borghese (N41º 54.884' E012º 29.205')

Villa Borghese Pinciana (”Borghese-villaen på Pinciana-højen”) blev bygget af arkitekten Flaminio Ponzio, efter skitser af Scipione Borghese, som brugte den som sin forstadsvilla, en fest-villa i udkanten af Rom, der bl.a. rummede hans kunstsamling kaldet Galleria Borghese. Rundt om Villa Borghese findes en dejlig park, som er åben for offentligheden.


Piazza del Popolo, Rom, oktober 2009.

1.7. Piazza del Popolo (N41º 54.642' E012º 28.563')

En stor plads i den nordlige del af Roms centrum. Navnet betyder direkte oversat ”Folkets Plads”, men historisk set kommer navnet fra det latinske ”populus” (dansk: poppel), som har givet navn til kirken Santa Maria del Popolo, dvs. kirken ved poplen i det nordøstlige hjørne af pladsen. Pladsen ligger lige indenfor den nordlige port i de Aureliske Mure, i det gamle Rom kaldet Porta Flaminia, nu Porta del Popolo. Var udgangspunkt for Via Flaminia, vejen til byen Rimini (240 km stik nord), og dermed den vigtigste rute nordpå. På den tid, før jernbanen, var stedet den tilrejsendes første mulighed for at se Rom efter ankomst. I århundreder blev Piazza del Popolo brugt til offentlige henrettelser, hvor den sidste fandt sted i 1826.


Gadeoptræden på Piazza del Popolo, Rom, oktober 2009.

DownloadHent Touristernes guide Se Rom på 3 dage:

Opdateret: 11. december 2010