At rejse – især i Frankrig ...

Hest og MC i PyrenæerneFrankrig er efter vores opfattelse et pragtfuldt land, som har den helt uvurderlige egenskab, at det er »forfærdeligt« på den gode måde. Der er sandelig ikke mange lande i verden, der set med vores øjne, fortjener den ros.

Der er næppe mange, som ved det, men i Pyrenæerne i Sydfrankrig kan man altså møde heste, der lever af at spise motorcykler. Det er ganske vist! Se selv på billedet fra juli 1988. Det lykkedes os efter nogen tid at tilbageerobre vores brugsret over motorcyklen, så vi kunne køre videre på turen. Fænomenalt!

OBS: Klik på billederne eller her for at se dem i en større udgave.
 
Unplugged i KoblenzFor at komme til Frankrig må man først passere gennem Tyskland - altså når man kommer fra Danmark.

Her er bagsædepassageren blevet »unplugged« i Koblenz, Tyskland, juli 1988.

 

Ta' den - Le Puy en VelayKort proces: »Ta' den!«

Vil man ikke høre, vil man blive underkastet fartøjschefens arbitrære afstraffelse, Le Puy en Velay, Auvergne, Frankrig, juli 1988.

 
Smugindtagelse af croissanterFrankrig byder på mange kulinariske lækkerier.

Læg godt mærke til skylden i blikket: Her er vi vidner til »smugindtagelse« af croissanter en tidlig morgen på La Route du Vin, Alsace, Frankrig, juli 1988.

 
Ved Le Puy en VelaySærpræget og fascinerende landskab set på vej sydfra mod Le Puy-en-Velay, Auvergne, Frankrig, juli 1989.
 
Rovfugleshow i AlsaceRovfugleshow med rigtige store rovfugle ved Volerie des Aigles på Château de Kintzheim ved Colmar i Alsace, Frankrig, juni 1997.
 
Rovfugle i AlsaceIkke mange fra publikum er hverken kække eller »høje i hatten«, når de store rovfugle kommer helt tæt på – og det gør de!

Billedet er taget ved Colmar, Alsace, Frankrig, juni 1997.

 
Glacier des BossonsPragtfuld morgenudsigt fra campingvognen. Vi ser op på Glacier des Bossons i Chamonix, Frankrig, juni 1997.
 
Solsikker, NormandietSolsikker, Normandiet, Frankrig, juni 1998.
 

AdgangskontrolL'Orangerie de Lanniron, Bretagne, Frankrig, juni 1998. Der bliver ført streng kontrol med, om man går de autoriserede steder og på en korrekt måde.

Den opmærksomme læser har allerede fanget budskabet: Børn er pragtfulde – også når man er ude at rejse.

 
Hygge ved l'Orangerie de lannironL'Orangerie de Lanniron, Bretagne, Frankrig, juni 1998.
 
Sådan gør solsortenHer er en indlevelsesfuld demonstration af, hvordan solsorten lytter efter orm i jorden, Bretagne, Frankrig, juni 1998.
 
Pas I bare på ænder!»Pas I bare på ænder, her kommer jeg!«, Bayerischer Wald, Tyskland, juni 1999.
 

Monets HaveMaleren Claude Monets Have, Giverny, Normandiet, Frankrig, april 2000. Haven er absolut et besøg værd året rundt.

Vi var spændt på i hvilken grad det voldsomme stormvejr i efteråret havde påvirket haven. Men der var heldigvis ikke sket noget nævneværdigt, som vi kunne få øje på. Det var der derimod i omegnen. Området langs Seinen var et af de steder i Frankrig, hvor ødelæggelserne var størst.

 
Den japanske Bro»Den japanske Bro« i Monets Have. Smuk og malerisk som altid.
 
Denne gang med overtøjLa Preuve (beviset): Vi var i Monets have første gang i april 1997, og da havde vi glemt at få Mias overtøj med. Pinligt. Det skete selvfølgelig ikke også anden gang! Billedet er fra april 2000.
 

Musee Memorial de Verdun 1914-18Musee Memorial de Verdun 1914-18, Verdun, Frankrig, juni 2000.

I Verdun findes mange interessante krigsmonumenter fra Første Verdenskrig.

 
En stump slagmark fra 1. VerdenskrigEn stump slagmark fra 1. Verdenskrig, Verdun, Frankrig, juni 2000.

Bemærk observationstårnet og det koparrede landskab.

 

Pædagogik i FrankrigSelv de mest kærlige og tålmodige forældre kan få for meget af det gode, Frankrig, juli 2000.

Bare rolig vores datter var helt med på ideen. Der var faktisk hende selv, der foreslog det. Det er i hvert fald vores version over for Myndighederne.

 

Salvador Dalis MuseumSalvador Dalis Museum, Figueres, Spanien, juni 2000. Museet er ret anderledes, hvilket man godt kan få et indtryk af ved at se på facaden, som er pyntet med brød. Bemærk også æggene på taget.

Temmelig usædvanligt, må man nok sige.

 
PragPrag, Tjekkiet, september 2000.
 
Knoglekapellet i Sedlec ved Kutna HoraDet - set med vores øjne - noget makabre Knoglekapel i Sedlec ved Kutna Hora, Tjekkiet, september 2000.
 

Rådhuspladsen i PragRådhuspladsen i Prag, Tjekkiet september 2000.

 
Borgen KarlstejnBorgen Karlstejn ca. 30 km syd for Prag, Tjekkiet, september 2000.
 
Somme-flodenEt vue over Somme-floden nær byen Péronne, hvor vi ofte overnatter, når vi er på vej til eller fra Normandiet og Bretagne. Billedet er fra juli 2001.
 

MuræneDenne frygtindgydende muræne så vi i Océanopolis i Brest, som vi besøgte i juli 2001.

Der var selvfølgelig også mange andre spændende fisk at se på, men den her »fætter« gjorde et uudsletteligt indtryk på os.

 

Zoo de ChamprepusI juli 2002 så vi blandt andet en meget flot dyrepark – Zoo de Champrepus ved Villedieu-les-Poêles.

Ved parkens legeplads var der nogle store hoppepuder, der lige skulle tjekkes, før vi kunne forlade stedet. Hoppepuderne endte heldigvis med at blive »godkendt« efter omhyggelig afprøvning.

 
La Redoutable»La Redoutable« – en fransk atomubåd, der er taget ud af tjeneste – så vi ved et besøg på La Cité de Mer i Cherbourg i juli 2002.

Head-set lånes under besøget, og guider en rundt med information om, hvad det er man ser de forskellige steder i ubådens indre.

 
Zoo de JurquesI Zoo de Jurques mellem Villers Bocage og Vire er der også nogle almindelige dyr, som børn og voksne kan komme tæt på.

Billedet er fra juli 2002.

 
Train de la DollerI Cernay i Alsace, Frankrig, var vi ude at køre en sjov og spændende tur med et damptog – Train de la Doller.

Billedet er fra juli 2003.

 
Château du Haut-KoenigsbourgVed Château du Haut-Koenigsbourg i Alsace kan ses en meget flot ridderborg fra 1147. Borgen er flot restaureret, og der er masser at se på.

Billedet er fra juli 2003.

 
Château de KintzheimVed Château de Kintzheim i Alsace bydes på et flot rovfugleshow, hvor børnene bl.a. kan opleve at blive jokket på benene af en vaskeægte grib!

Billedet er fra juli 2003.

 
Le Parc des CigognesVed Hunawihr i Alsace findes en storkepark – Le Parc des Cigognes – storkeparken – hvor vi bl.a. så storkeunger blive fodret af med hakket kød inden de fik bad bagefter.

Billedet er fra juli 2003.

 
Le Parc des CigognesI Le Parc des Cigognes er der også et underholdende show med søfugle, pingviner og en søløve. Storkene kan man vist ikke rigtig dressere (de er nok for kloge). De havde til gengæld også utroligt travlt med at gnaske føde i sig, og det gik bestemt ikke stille for sig hele tiden. Billedet er fra juli 2003.
 
Pont de NormandieHer er vi ved »Pont de Normandie« på vej til at krydse Seine-floden.

Billedet er fra juni 2004.

 
La Vapeur du Trieux Togstewardesser
I Bretagne nød vi en flot og imponerende tur med et full-size damptog – La Vapeur du Trieux - langs floden Trieux fra Paimpol til Pontrieux. Togstewardesserne var iført tidstypisk tøj fra 1920'erne.
Billedet er fra juli 2004.
 
PontrieuxByen Pontrieux er vældig smuk med floden Trieux, der løber igennem den, gamle huse og masser af blomster.

Billedet er fra juli 2004.

 
Abbaye de Daoulas Jardin Médicinal
»Jardin Médicinal« - en smuk, velplejet have med lægeurter - ved Abbaye de Daoulas. Vi kom egentlig for at se en vikingeudstilling, som også var imponerede. Billedet er fra juli 2004.
 
Børn Den kendte amerikanske filmkomiker W.C. Fields blev engang spurgt, om han kunne lide børn. Hertil skal han prompte have svaret noget i retning af: »Ja, når de har været i ovnen i godt to timer!«

BørnPå billederne, der er fra Abbaye de Daoulas i Bretagne, juli 2004, fornemmer man med tydelighed, at W.C. Fields vidste, hvad han talte om.

 
Kødædende plante?Flere steder i udlandet kan man støde på store, giftige og kødædende planter. Da den øvrige del af familien - på min opfordring - tøvende undersøgte disse planter nærmere, viste de sig kun at være store.

Billedet er fra Abbaye de Daoulas i Bretagne, juli 2004.

Opdateret: 24. december 2017