En tur til Beijing, Kina i oktober 2011

Indgangen til Den Forbudte By fra Den Himmelske Freds Plads, oktober 2011
Indgangen til Den Forbudte By fra Den Himmelske Freds Plads, oktober 2011.

Seks hektiske dage i Beijing ...

Beijing 2011I efterårsferien 2011 havde vi besluttet at tage en tur til Beijing i Kina for at opleve en helt anderledes kultur og for at få en fænomenal oplevelse.

Billederne, som vises her på siden, kan ses i større format og i bedre kvalitet sammen med flere andre billeder fra turen i albummet Beijing 2011. Klik på billederne for at se gallerier fra de enkelte dage. Oversigt ses nederst på siden.

 
Bella Sky HotelDag 0: Vi skulle have været af sted med SAS, Flight SK 995, mod Beijing fredag den 14. oktober 2011 kl. 2100. Grundet først et og så yderligere et teknisk problem med SAS' Airbus A340-fly endte vi med at sidde i flyet i fire timer i Kastrup, før flyvningen endelig blev aflyst. Herefter blev vi af SAS indlogeret på Bella Sky Hotel.
 
Bella Sky HotelDag 1: Lørdag den 15. oktober fyldte vores datter Mia 16 år. Det blev en "uforglemmelig" 16 års fødselsdag, som vi tilbragte i internat på Bella Sky Hotel. Spændende, nyt hotel med søde, hjælpsomme personaler. Som fanger i en "situation" fordrev vi tiden med at tage lidt billeder ind mellem vores møder med repræsentanter fra SAS og fra FDM Travel, som vi rejste med. Vores selskab blev ombooket i fire grupper med hver sine forskellige flyveruter til Beijing.
 
Københavns Lufthavn, KastrupDag 2: Vores gruppe skulle flyve søndag morgen kl. 0920 med SAS, Flight SK 734, Airbus A319, til Sheremetyevo, Moskva, og derfra kl. 1945 med Air China, Flight CA 910, Boeing 777, til Beijing. Til at begynde med var vi blevet stillet i udsigt, at det nok ville blive mandag, vi kunne komme af sted, så resultatet af ombookningen - omstændighederne taget i betragtning - syntes egentlig OK. Hele søndagen og søndag nat gik med flyving og ventetid.
 
Sommerpaladset, BeijingDag 3: Mandag morgen kl. 0718 lokal tid landede Air China, Flight CA 910, med os ombord i Beijings lufthavn. Kort efter stødte vi til to af de andre grupper fra vores selskab. Vi rejste på gruppevisum, og skulle derfor vente yderligere nogle timer på den sidste gruppe. Da de ankom, begav vi os straks ud i Beijings folkemylder, på sightseeing ved Sommerpaladset og hos de elskelige, men sky Panda-bjørne i Beijings Zoologiske Have.
 
Den Forbudte By, BeijingDag 4: Tirsdag lagde vi ud med besøg på Den Himmelske Freds Plads, derfra til Den Forbudte By og i fortsættelse heraf til det nærliggende Kulbjerget. Som afslutning på dagen besøgte vi en silkefabrik i det centrale Beijing.
 
Rickshawtur i en hutong, BeijingDag 5: Onsdag begyndte vi på en del af Beijings gamle bymur, som bl.a. rummede en moderne kunstudstilling. Derfra til en virksomhed, som lavede ferskvandsperler. Så gik turen til Trommetårnet og Klokketårnet, inden vi skulle køre med cykelrickshaws ind i en hutong for at spise frokost hos en privat familie. Derfra videre til Beijings nationalstadion, kaldet "Fuglereden", og til det kendte Silkemarked, et stort marked i Beijings centrum. Dagen blev afsluttet med en gourmetmiddag på Da Dong Beijing Duck Restaurant, som serverer en lækkert tilberedt Peking-and mv.
 
ChanglingDag 6: Torsdagens første besøg var på en cloisonnéfabrik. Derfra til Ming-gravene, Åndealléen og Changling. Næste stop var et besøg i en landsby, hvor vi fik lov at kigge indenfor hos to lokale familier. Til sidst videre til Den Kinesiske Mur i Mutianyu, hvor vi tog kabelbanen op, så vi hurtigt kunne møde Muren (sorry, ku' ik' la' vær').
 
Tempel for God Høst, BeijingDag 7: Fredag tog vi først til Beijings største park, Himlens Tempels Park, så Tai Chi-udøvere og dansere i fri udfoldelse. Vi så også Himlens Tempel og det smukke Tempel for God Høst inden vi gik på tehus. Så endnu et marked, Yashow Market, og på helsestudie for at få fodmassage. Videre til Lamatemplet, Yonghegong, med bl.a. en 26 m høj buddhafigur skåret i eet enkelt sammenhængende stykke af duftende sandeltræ.
Timezone 8Derfra til kunstdistriktet 798, hvor der også blev tid til at fouragere - veltillavede gourmetburgers og et par gode glas sydafrikansk hvidvin - på en trendy, hyggelig, vestligt orienteret, oase ved navn Timezone 8. Så i teatret og se "The Beijing Kung Fu Show", inden vi sluttede dagen af på en koreansk barbeque-restaurant - en kulturoplevelse, som - set med vores øjne - sendte varme tanker tilbage til besøget ved Timezone 8.
 
Forstenet træ, Beijings Naturhistoriske MuseumDag 8: Lørdag var vi på egen hånd - uden de andre fra selskabet - og valgte at tage turen til fods til Den Himmelske Freds Plads, som trængte til et gensyn. På tilbagevejen kom vi forbi Beijings Naturhistoriske Museum, hvor man bl.a. kan se forstenet træ. Vores totimers gåtur blev på ca. 10 km. Herefter var det tid til at pakke sammen og flyve hjem. Hjemturen føltes uendelig lang, men foregik planmæssigt og begivenhedsløst.
 

Billederne, som vises her på siden, kan ses i større format og i bedre kvalitet sammen med flere andre billeder fra turen i albummet Beijing 2011. Klik på billederne for at se gallerier fra de enkelte dage. Oversigt ses herunder.

 
Panda, Beijings Zoo Gallerier fra de enkelte dage ...
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Folkeliv
Rejsedeltagerne

Opdateret: 12. november 2011