En rejse til Letland, Estland og Finland i
juni 1999

Oversigtskort Kort over Estland og det sydlige Finland
Klik på billederne for at se større udgave.

Minelæggeren »Pohjanmaa« i havn i Upness/Obbnäs, FinlandDen finske flådes stolthed: Mine-læggeren »Pohjanmaa« i havn i Upness/Obbnäs ca. 30 km vest for Helsinki, Finland.

 

 

Mindesmærke for vores danske nationalflag »Dannebrog«, Tallinn, EstlandI Tallinn, Estland, findes et mindesmærke for vores danske nationalflag »Dannebrog«, der i følge overleveringen skulle være faldet ned fra himmelen på netop dette sted under slaget ved Lyndanise den 15. juni 1219 (Valdemars-dag).

Mindesmærke for omkomne russiske søfolk i den Russisk-Japanske krig i 1904-05, Tallinn, EstlandI Tallinn, Estland, fin-des også denne smuk-ke russisk inspirerede kirke med løgkupler og det hele. I kirken er der en mindeplade for omkomne russiske søfolk, som deltog i den for Rusland dengang så skæbnessvangre Russisk-Japanske krig i 1904-05.

For overhovedet at nå farvandene mellem Korea og Japan og indvikle sig i slag med japanerne, måtte den russiske Østersøflåde først stå ud fra Liepaja i Letland og tilbagelægge en strækning på godt 30.000 km.

Til gengæld lå en veltrænet japanske flåde klar, da russerne ankom, og sænkede i løbet af kort tid praktisk taget samtlige af Østersøflådens skibe.

Opdateret: 7. november 2010