En rejse til England i juni-juli 2010

The Swiss Garden, Bedfordshire, England, juni 2010.
Idyllisk ro i The Swiss Garden, Bedfordshire, England, juni 2010.

Turen foregik i sommerferien 2010 med stop i tre byer, hvoraf vi kun har set Cambridge tidligere.

Klik på billederne for at se galleriet for området eller brug links'ne herunder for at gå til gallerierne:

  • Billeder fra første stop i Cambridge, Cambridgeshire (link).
  • Billeder fra andet stop i Castleton, Derbyshire (link).
  • Billeder fra tredje stop i Fakenham, Norfolk (link).

De tre gallerier indeholder hver især flere billeder, end der er vist på siden her.

Cambridge

Punting på River CamFørste stop tog vi i Cambridge i Cambridgeshire.

Mens vi var i Cambridge, gik vi på sightseeing i byen og sejlede bl.a. med punt på River Cam. Det var ikke særligt stressende!

Billeder fra første stop (link).

Riverboat Georgina Vi fik os desuden en skøn sejltur med Riverboat Georgina til akkompagnement af New Orleans-jazz, som -ledsaget af et stort glas koldt fadøl - passede fint til bådens adstadige tempo. Ikke dårligt på en hed sommerdag!

Billeder fra første stop (link).

The Bird of Prey CentreDet blev også til en tur til The Shuttleworth Collection på Old Warden Aerodrome. Der kan man se hele tre ting: En imponerende samling af veteranfly og -biler, et spændende rovfuglecenter samt en meget smuk park kaldet The Swiss Garden.

Billeder fra første stop (link).

 

Castleton

CastletonAndet stop blev i Castleton i Peak District i Derbyshire. Castleton er en særpræget lille by midt i noget storslået natur.

Billeder fra andet stop (link).

Winnats PassVi tog på sightseeing i og omkring Castleton, hvor der er utrolig megen og smuk natur, som fx i Winnats Pass.

Billeder fra andet stop (link).

Monsal HeadVores sightseeingture i Peak District førte os bl.a. til det smukke område ved Monsal Head, hvor vi gik en tur til slusen her.

Billeder fra andet stop (link).

 

Fakenham

FakenhamTredje og sidste stop blev ved byen Fakenham i Norfolk.

Her gik vi på sightseeing i og omkring Fakenham samt langs kysten ved byen Cromer.

Billeder fra tredje stop (link).

City of Norwich Aviation MuseumVi tog på tur til City of Norwich Aviation Museum, hvor vi kom i snak med nogle engagerede, nu pensionerede flymekanikere, som passede museet og på en god og personlig måde øste velvilligt ud af deres store viden om de udstillede fly.

Desuden så vi RAF Air Defence Radar Museum, Remote Radar Head Neatishead, som viser udviklingen i Englands brug af luftforsvars-radarsystemer fra 2. Verdenskrig til midten af 1980'erne. Også her var det engagerede, nu pensionerede operatører mv., som øste af deres viden på området.

Billeder fra tredje stop (link).

Sandringham HouseI Castleton havde vi en engelsk nabo, som anbefalede et besøg på Sandringham House, hvor den engelske dronning med familie tilbringer julen hvert år, og bor der til februar.

Sandringham House var et interessant sted at besøge, fordi selve huset rummede mange genstande med relation til centrale dele af britisk og europæisk historie gennem mange hundrede år. Desuden var det et tilstødende museum og ikke mindst den smukke park, der ligesom resten af området led gevaldigt af mangel på vand.

Billeder fra tredje stop (link).

 
Opdateret: 25. december 2017