En tur til Fyledalen i maj 2011

Enkelhed og skønhed i Val d'Orcia, Toscana, Italien, april 2010.
Övraby Mölla ved Tomelilla, Skåne, maj 2011.

Tre dage i og omkring Fyledalen ...

I Bededagsferien i maj 2011 tog vi en tur til Fyledalen i Skåne for at slappe lidt af og nyde livet - og ikke mindst for at lade os betage af den smukke natur i Fyledalen.
 
Billederne, som vises her på siden, kan ses sammen med andre billeder fra turen - i større format og i bedre kvalitet - i galleriet Fyledalen 2011.
 
Billebjer, maj 2011Første dag tog vi forbi Billebjer mellem Lund og Dalby, et lille udsigtsbjerg i et flot og særpræget landskab.
 
Dalby Heligkorskyrka, maj 2011Vi kom også forbi Dalby Heligkorskyrka, som den 9. juni 1749 blev besøgt af botanikeren Linné under dennes skånske rejse.
 
Knivsås-Borelund, maj 2011Øst for Dalby findes Knivsås-Borelund, en såkaldt rullestensås, som er et absolut seværdigt område med flot, afvekslende og særpræget natur.
 

Kiviks Äsperöd Arboretet, maj 2011På østkysten så vi lidt af Kiviks Äsperöd Arboretet. Et arboret er en botanisk have med træer i stedet for planter. Arboretet reklamerer med, at de har en unik samling af eksotiske træer.

Smukt og roligt syn med en japansk bro som i Monets Have i Giverny, Normandiet. Hvem, der har ladet sig inspirere af hvem, skal være usagt.

 
Stenshuvuds Nationalpark, maj 2011Lidt syd for Kivik ligger Stenshuvuds Nationalpark med sin flotte natur og imponerende udsigt over kysten i sydlig retning.
 
Klövasten, maj 2011I Glemminge, 12 km øst for Ystad, findes Klövasten, en gigantisk todelt sten, som under sidste istid kom langvejs fra med isen - måske endda helt fra Norge ...
 

Gamla Svinhuset, Allevadslilla, maj 2011I Allevad, 10 km nordøst for Ystad, havde vi lejet en feriebolig i det gamle svinehus Allevadslilla ved Allevadsmölla.

Naturen begynder lige uden for døren med eget vandløb, fisketrappe og smuk udsigt.

Allevadslilla, maj 2011 Fisketrappe, Allevadslilla, maj 2011
Allevadslilla, maj 2011På grunden var der også et antal "gömsler", dvs. skjulesteder hvorfra fugleinteresserede uopdaget kan betragte og fotografere dyrelivet.
 
Övraby Mölla, maj 2011Andendagen begyndte med et stop ved Övraby Mölla, en flot vindmølle fra 1887.
 
Tosterup Slott, maj 2011Derfra gik turen til Tosterup Slott fra 1300-tallet, hvor bl.a. Tycho Brahe skal have tilbragt megen tid med stjernekiggeri i tårnet.
 
Ales Stenar, maj 2011Turen fortsatte til Kåseberga, hvor vi så de interessante Ales Stenar, en stenformation i stil med dem man kan finde ved Stonehenge eller ved Carnac i Bretagne.
 
Ystad, maj 2011Frokosten blev indtaget på kinesisk restaurant i Ystad, efter vi havde set os lidt omkring i byen.
 
Fyledalen, maj 2011Vi fortsatte nordpå til den betagende smukke Fyledal, hvor vi tilbragte eftermiddagen med at se vildtlevende rovfugle i form af Køngeørn (billedet herunder til venstre) og Sorte Glente (billedet herunder til højre).
Kongeørn, Fyledalen, maj 2011 Sort Glente, Fyledalen, maj 2011
Fyledalen, maj 2011Vi stod også længe og betragtede en flok rådyr, som solede uforstyrret på engen.
 
Allevadslilla, maj 2011Dagen sluttede i hjemme i Allevadslilla, hvor vi boede.
Allevadslilla, maj 2011Udsigten i Allevadslilla må siges at have nærmest Toscanske kvaliteter, og fås vel næppe bedre.
 

Eskilstorps Ängar, maj 2011På tredjedagen havde meteorologerne lovet regnvejr fra morgenstunden, og vi havde derfor planet på blot at pakke sammen og køre hjem. Vejret var imidlertid fint fra morgenstunden, og vi kørte derfor forbi Eskilstorps Ängar, et ganske interessant lille marskområde 10 km syd for Øresundsbron og Malmö.

 
Billederne, som vises her på siden, kan ses sammen med andre billeder fra turen - i større format og i bedre kvalitet - i galleriet Fyledalen 2011.

Opdateret: 28. maj 2011